Hemelvaart 2017: Hemelvaartsdag 2017 Activiteiten, Evenementen

Hemelvaart 2017

Kijken om te weten wanneer is Henelvaart 2017? Hemelvaart 2017 valt op 25 mei 2017, donderdag. De dag herdenkt hemelvaart van Jezus aan de almachtige Vader in de hemel. De dag wordt in de volksmond bekend als het feest van Hemelvaart en wordt gevierd sinds bijna 5e eeuw.

 

De Hemelvaart 2017 wordt waargenomen 10 dagen voor het feest van Pinksteren. Lees verder om te weten wanneer precies Hemelvaart valt, als de datum van dit festival verschillen per jaar, maar de dag nog als donderdag. Het is een vakantie in alle regio’s van Nederland. Hemelvaart 2017 is de 40e dag van de paasvakantie en wordt gevierd op donderdag per jaar. We hebben ook afzonderlijk op andere populaire feestdagen 2017 Nederland, waaronder Koningsdag 2017, Goede Vrijdag en Pinksteren bijgewerkt.

 

Hemelvaart 2017 een populaire tijd voor de schoolvakanties als de Meivakantie komen rond dit feest. De Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren 2017 valt nauw samen tijdens eind april of begin mei toen Nederland scholen observeren hun voorjaarsvakantie. Veel Europese landen, waaronder Noorwegen, Zwitserland, Zweden en België te vieren deze dag op de 40e dag van Pasen. Sommige landen, zoals Hongarije, Italië, Portugal en Polen viert de Hemelvaartsdag op de zondag die valt zeven dagen voor het feest van Pinksteren.

 

Hemelvaartsdag 2017

Veel christelijke feesten zijn waargenomen tijdens de maanden april, mei en juni die worden geassocieerd met belangrijke gebeurtenissen gebeurde aan het einde van Jezus ‘leven. Het begint van Aswoensdag tot Palmzondag en Goede Vrijdag, Pasen en Hemelvaart 2017 en het feest van Pinksteren. Jezus wordt verondersteld te zijn opgevaren naar de hemel op de 40ste dag na Pasen vanaf de Olijfberg. Vandaar, Hemelvaart 2017 is een belangrijke feestdag voor alle christenen wereldwijd.

 

Hemelvaartsdag 2016

 

In het noorden en oosten van Nederland, mensen verhuizen om te wandelen of fietsen rijders in greeneries aan de traditie van Dew Trappen symbolisch blijven. Wandelen op de vroege ochtend dauw ook beschouwd als het bevorderen van de zuivering van de geesten en geest.

Wanneer is Het Hemelvaart 2017?

De Hemelvaart 2017 is op 25 mei, donderdag. De dag wordt ieder jaar gevierd op de 40e dag na Paaszondag. In het christendom, werd de Here Jezus opgevaren naar de hemel na dertig negen dagen na zijn opstanding uit de doden.Deze viering is in voortzetting en een deel van de Dag van Pasen feesten en dus het wordt geteld als de 40e dag van de Paaszondag. De dag wordt gevierd met feestelijke activiteiten, zoals ritten, races, winkelen bij kermissen en genieten in parken. Voor werknemers is het een dag om te genieten tijdens het mooie lenteweer.

Activiteiten Hemelvaartsdag 2017

Traditioneel, Hemelvaart 2017 werd gevierd door mensen zingen en dansen ‘s ochtends vroeg op het gras op blote voeten, die bekend werd als de dauw trappen. De dauw op het gras in de ochtend wordt gezegd dat het zuiverende werking op de geest en geesten.

 

Hemelvaart 2016

 

In de moderne tijd de Hemelvaart 2017 wordt gevierd beetje anders en vele gezellige activiteiten zoals fietstochten, kermissen en genietingen op funparks. Christelijke gelovigen wonen kerkdienst op deze dag en het is ook een populaire dag vrij om te genieten van het voorjaar weer. Staat diensten zoals postkantoren, banken en andere bedrijven blijven dicht op deze dag in alle regio’s van Nederland. Echter, de winkels op openbare plaatsen zoals het station, luchthavens en andere toeristische bestemming open blijven. Beperkingen in het handelsverkeer wordt gevolgd op de verkoop van alcohol ook op deze dag zoals op andere festivals van Goede Vrijdag en Pasen dagen.

 

De Hemelvaart 2017 vakantie is een onderdeel van de lente vakantie in openbare scholen van het land en de bijzondere dag wordt ook waargenomen als vakantie in de meerderheid van de bedrijven. Mensen naar de kerk diensten toegewijd en ook genieten van attracties en pretparken. Bekijk onze andere berichten op de data van alle feestdagen waaronder Hemelvaartsdag, Goede Vrijdag, Feest van Pinksteren, Pasen, Kerstmis, Nieuwjaar 2018 en Koningsdag 2017. Houd uw bezoek aan onze website om updates te krijgen op de belangrijke religieuze en nationale festivals en feestdagen, waaronder weten Hemelvaart 2017. We hebben ook interessante informatie over de manier van het vieren van deze feestdagen geplaatst.

 

Author: Douglas Souza

10 thoughts on “Hemelvaart 2017: Hemelvaartsdag 2017 Activiteiten, Evenementen”

  1. Awesome share!

    Would you mind if I reposted a sumary of this post in my Russian blog? I would definitely give you full credit for it of course.

    1. Yeah Tarsha. You can do that by giving us credits. Get back to us once you repost it on your blog 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *